2010-09-27 16:34:33• hírek • Szatmár.ro

Kevesebb fiatal gazda

Visszaesett az érdeklődés a 112-es vidékfejlesztési rendelkezés iránt.

Miközben eddig egy szesszió alatt több, mint 60 negyven éven aluli mezőgazdasági termelő jelentkezett a maximum 25 000 eurós támogatásra, addig a szeptember 30-án végetérő jelenlegi kiírás keretében összesen várhatóan csak húszan készítenek pályázatot.

Veiszenbacher István, a Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség megyei igazgatója elmondása szerint a gazdasági helyzet, a banki hitellel kapcsolatos változások a visszaesett érdeklődés fő okai. Ugyancsak változásnak számít, hogy amennyiben nem fizikai, hanem jogi személy a pályázó, a farmot átadó gazdától a teljes területet kötelező átvennie.

Szatmár megyében az elmúlt években igen nagy volt az érdeklődés a 112-es vidékfejlesztési rendelkezés iránt. Sokan dísznövénytelepítésre kértek támogatást, de állattenyésztői farmokat is átvettek idősebb tenyésztőktől.

Az ügynökség október elsejétől indítja el „első erdősítés" nevű programját, amelynek keretében önkormányzatok, magángazdák, mezőgazdasági vállalatok nem csak erdőtelepítésre, de a későbbiekben az ültetvény gondozására is támogatáshoz juthatnak, sőt, kompenzációs támogatás is jár majd nekik a későbbiekben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: